2247 keer bekeken

2e Ruiling: 29 April met Sparta voetballer Dave van der Meer

 • dinsdag 26 april 2011 @ 13:16
  #1

  PERSBERICHT ROTTERDAM 26 APRIL 2011


  Van paperclip tot dierenasiel...een stapje verder


  Op vrijdag 29 april 2011 zet Lavinia Oliveira, bedrijfskunde student aan de Erasmus Universiteit, haar ruiling voort met Sparta voetballer Dave van der Meer, met als doel een nieuwbouw dierenasiel in Rotterdam.


  Na de eerste succesvolle ruiling met Rotterdams bekendste dichter, voordrachtskunstenaar, schrijver en niet geheel onbelangrijk, rasechte Spartaan Jules Deelder  is het in feite vanzelfsprekend dat het stokje nu wordt overgedragen aan Sparta voor het tweede ruilmoment. Al bij het eerste contact met Sparta waren de reacties zeer positief en waren zij bereid het initiatief te steunen met een signeerde voetbal shirt van de Sparta spelers. Lavinia volgt momenteel een vak over hoe ondernemers zonder of met weinig financiële middelen toch succesvol een bedrijf kunnen starten. Haar initiatief vloeit voort uit een schoolopdracht om haar rode paperclip te ruilen voor iets van meerwaarde. Ondanks haar lichtelijk vrees voor honden en katten heeft zij toch van de gelegenheid gebruik gemaakt om een goed doel te ondersteunen. Zij is nu hard op weg om een nieuwbouw dierenasiel in Rotterdam bij elkaar te ruilen.


  Naast de ruiling met Dave van der Meer aanstaande vrijdag staan er wellicht ook andere interessante ruilingen in het verschiet met onder andere Marianne Thieme, partijleidster van Partij voor de Dieren en Cesar Millan die 6 & 7 Mei zijn eerste show in Nederland geeft. Aan de hand van een Meet & Greet wedstrijd van National Geographic probeert Lavinia de ontmoeting met Cesar Millan te winnen om uiteraard met deze bekende hondenfluisteraar uit Amerika een ruiling te doen.